
– Derfor lykkes Misjonssambandet
De har tydelig profil og budskap. Det liker unge. Slik forklarer Roar G. Fotland hvorfor Misjonssambandet lykkes med rekruttering.
Når Norsk Luthersk Misjonssamband i år feirer 125 har de knyttet til seg rundt 50.000 nordmenn i alle aldre. Tallene til ungdomsorganisasjonen NLM Ung blir større og større.
LES OGSÅ: «Misjonsgeneralen» er død
– Alternativ
– Misjonssambandet representerer et alternativ til annen type kristelighet og hjelper unge mennesker å definere seg som kristne og i verden. Jeg synes det er viktig at noen er en annen stemme, både i samfunnet og i kirken, sier Fotland er misjonsforsker, underviser ved Menighetsfakultetet og er aktiv i Metodistkirken.
Organisasjonen har dessuten store og gode fellesskap som tiltrekker unge. De har integrert ungdomskulturen og er flinke til å hente unge ledere, mener Fotland. Kvinner har også fått slippe mer til.
LES OGSÅ: Misjon er magnet som trekker unge
Forandre verden
– Hvorfor lykkes ikke andre misjonsorganisasjoner like bra?
– Jeg tror det har å gjøre med at NLM bygger en egen identitet. De er enda tydeligere på misjon. De vil skape noe – de vil både omvende mennesker til Jesus og bety noe for andres hverdag. Det tiltaler også unge som vil forandre verden. Både organisasjonen og unge mennesker bør berømmes for at de ikke har gitt opp det, sier misjonseksperten.
Følg Vårt Land på Facebook og Twitter!
Til kirkesamfunn
– NLM fyller 125 år i år – hva ligger i framtiden?
– Det er vanskelig å si. De går i retning av å bli et kirkesamfunn, og det legges en base for at denne delen vil vokse til å bli et tydelig luthersk alternativ. Uansett håper jeg at de beholder en tydelig misjonsprofil. Det er viktig at de bærer den fanen høyt, med stolthet, sier Roar G. Fotland.
LES OGSÅ: Kristne organisasjoner skal rydde opp i ukultur etter «Frelst-debatten»