Oppvask etter helbredelsesseminar

Helbredelsesseminaret på ungdomskonferansen Impuls får etterspill.

Espen Andreas Hasle i Acta lover at Impuls-seminaret som sendte ungdommer ut på gatene for å be for tilfeldige syke, skal drøftes grundig.
Publisert Sist oppdatert

– Jeg har snakket med Halvor Lindal, som er leder for Impuls. Vi er blitt enige om at vi skal snakke sammen om dette når ting har roet seg litt ned, sier Espen Andreas Hasle, som er daglig leder i Acta – barn og unge i Normisjon. Impuls ligger formelt under Acta-paraplyen.

– Hva vet du selv om det som skjedde på helbredelsesseminaret?

– Ganske mye, for jeg var til stede på seminaret første helga. Jeg syntes at Sam Lovell, som holdt seminaret, var litt for offensiv i forhold til sykdom. Han er jo bare 22 år, og det slo meg at emnet kanskje bør behandles av folk med litt mer tynge og erfaring.

LES MER: Konfirmanter sendt ut i byen for å helbrede

Menigheten. – Hva synes du at om ungdom ble sendt ut på gata for å be for syke som de traff?

– Jeg tror nok personlig at forbønn for syke bør skje innenfor rammen av menigheter eller forsamlinger, der man har muligheter til å følge opp på en annen måte enn når man treffer tilfeldige mennesker på gata.

– Du var selv på seminaret og har tydelige innvendinger. Hvorfor grep du ikke inn og stanset hele seminaret?

– Det vil vært helt feil. Vi er stolte over å ha Impuls innen Acta, og vi ønsker ikke å opptre på en måte som kan skade det flotte arrangementet. Men samtidig noterte jeg at dette seminaret trenger en grundig gjennomgang, og den vil vi ta nå som festivalhelgene er gjennomført, sier Hasle.

Kjøde på banen. Generalsekretær Rolf Kjøde i Normisjon har også meldt seg på i diskusjonen om det som skjedde i Stavanger under ungdomskonferansen. I et innlegg på verdidebatt.no verdidebatt.no kommenterer han helbredelsespraksis, dog uten å nevne hendelsen i Stavanger spesielt:

«Alle kristne kan be for syke, individuelt eller sammen med andre. Menighetens offentlige tjeneste med forbønn avtegnes i Bibelen likevel primært som en tjeneste som tilligger dens åndelige lederskap og særlige nådegaver som viser seg å være helbredende. Vi trenger unge og utålmodige påminnelser om troens frimodighet. Og det trengs modne kristne som gir disse rom – samtidig som de lidendes sårbare situasjon møtes med trygg visdom og kjærlighet.».

Selvkritikk. I et innlegg fra hovedpastor Martin Cave i IMI-kirken og Halvor Lindal i Impuls skriver de at de vil lære av tilbakemeldingene fra helgens konferanse:

«Vi tar til oss synspunktene om at hensynet til de yngste tenåringene kunne vært bedre ivaretatt, og ønsker å la oss korrigere av dette. Vi vil lage nye, og bedre rutiner, på dette området til neste gang», skriver Cave og Lindal.

Powered by Labrador CMS