Elever gråt etter avlyst konsert

MUSIKK: For andre året på rad måtte Narvik-elever avlyse Bachs juleoratorium. Nå frykter kantor at de må starte neste år med «bunnskrapt kasse».

Sortland videregående
AVLYST: Rundt 70 elever ved musikklinja på Sortland videregående har øvd i hele høst på Bachs juleoratorium som ble avlyst få dager før konserten.
Publisert Sist oppdatert

70 elever på Sortland videregående gråt da de fikk beskjed om avlysning. I hele høst har elevene på musikklinja øvd på Bachs Juleoratorium.

– De har jobbet vettet av seg, og musikere med lokal tilknytning har reist lange veier for å være med, forteller kantor Mette Dyrnes.

‘Med tungt hjerte

Sortland strykeorkester bærer det økonomiske ansvaret. Sortland kirke rommer 600 mennesker.

– Det er med tungt hjerte vi nå har måttet gå til det skrittet å avlyse de to konsertene med Juleoratoriet. Vi beklager så mye! melder de og forsikrer om at billettene blir refundert.

«Det er ikke hver dag man får en slik konsert her i distriktet.» Slik åpnet pressemeldingen fra Narvik kirkes kammerkor før advent. I morgen og søndag skulle åpningskoralen «Jauchzet, frohlocket» fylle publikum med glede i kirkene i Narvik og Harstad. Etter myndighetenes innstramming torsdag, ble også disse konsertene avlyst.

Sortland videregående
SKUFFELSE: Både elever og lærer gråt da beskjeden kom om at det musikkelevene i Sortland har jobbet for hele høsten ble avlyst.

– Det som er slitsomt er at det aldri tar slutt. Kulturlivet har måttet blø ekstra, og nå blør vi igjen. Vi tar virkelig en for fellesskapet nå. Mange idealister i koret var innstilt på at «jo vi tester oss og gjennomfører». Vi har også vurdert munnbind på øvelser. Men om vi gjennomførte, kunne vi satt alt over styr i et samfunn der sykehuskapasiteten allerede er presset, sier kantor Ingjerd Grøm.

Ingjerd Grøm
KANTOR: Ingjerd Grøm

Bunnskrapt kasse

Konsertene skulle settes opp i fjor. Da valgte de å avlyse i god tid. I år kom avlysningen med få dagers varsel. Mange er involverte. Narvik kirkes kammerkor i samarbeid med Trondenes motettkor, Vox Arctica, dirigent Bjørn Andor Drage, fire solister og et stort barokkorkester bestående av musikere fra Musikk i Nordland og Hærens musikkorps, barokkspesialister fra inn- og utland og fire profesjonelle solister.

Musikerne blir honorert, og fly- og hotellutgifter påløper. Koret må forberede seg på et underskudd på rundt 100.000 kroner.

– Vi er redd vi må starte neste år med bunnskrapet korkasse, sier Grøm.

Powered by Labrador CMS